Afløbsfilter / OCS-filter

Vi er specialiserede i at finde løsninger, der kræver minimal grad af ændringer fra dine nuværende processer og produktions-opstilling. Vi vejleder gerne i forskellige muligheder – fra få enkle filtre til større konstruktioner med “si-spande”.WestCoast kan hjælpe med:

  • ​Vejledning om afløbsfilter, mulighederne tilpasset din produktion
  • Konstruere produkterne til korrekt opsamling af dine spild-emner
  • Kort leveringstid – typisk indenfor 2-3 uger på kundespecifikke produkter
  • Tilpasse økonomien til dit behov og forventninger

Kontakt os med dit filtreringsbehov på smm@wct.dk eller 76 12 33 66, og lad os sammen se på mulighederne.

Kategorier: , ,

I kampen mod plastik i verdenshavene har WestCoast Tråd & Plader ApS i et større omfang hjulpet plastfabrikanter med rensning af deres spildevand.

Som en styrkelsen af indsatsen har en lang række virksomheder tilsluttet sig “Operation Clean Sweep”, som konkret skal bekæmpe mængden af plastelementer, der ender i naturen og havet.

​Ved filtre tilpasset produktionsafløbene kan overskydende plastelementer indsamles og genanvendes eller bortskaffes korrekt.

Vi har optimeret vores produktionsproces for at levere skræddersyede og økonomiske afløbsfiltre, der kan opsamle alle typer af faste fraktioner. Vores produktionssetup sikrer høj kvalitet og hurtig leveringstid. Vi har hjulpet en række kunder med forskellige udfordringer, herunder rensning af plastproduktionsspildevand og genanvendelse af overskydende materiale.

Afløbsfilterne blev udviklet som et samarbejde mellem WestCoast Tråd & Plader og en større dansk plast leverandør. Formålet var at rense en væsentlig mængde væske for faste fraktioner, uden at deformere eller tilstoppe filtret.

Udviklingsarbejdet resulterede i et filter bestående af et indre væv med små masker tilpasset de faste fraktioner omgivet af en støtteplade med større huller, der sikrede den nødvendige gennemstrømning. Med fokus på styrken i filteret blev det desuden forstærket med spændeplader i bunden og en spændering i toppen. Til sidst blev forskellige filtre designet afhængig af afløbstypen, som enten kunne monteres med et klassisk firkantede/rundt topstykke/flange eller silikonekant til direkte montering i afløb. Siden er forskellige montagemetoder blevet udviklet til at matche alle kendte afløb.

For at opretholde praktikken og det økonomiske i denne type filter, er de monteret med håndtag for hurtig tømning eller udskiftning.

Et typisk alternativ til afløbsfiltre er filterriste, også kaldet spaltesier, som giver effektiv filtrering som plade.
Kontakt os for en snak om dit filtreringsbehov på smm@wct.dk eller 76 12 33 67.

Filtrene kan som udgangspunkt produceres i næsten alle metaller eller kunstvævstyper, men for den mest økonomiske løsning anbefaler vi:

  • Rustfri stål AISI 304
  • Rustfri syrefast stål AISI 316
  • Almindelig stål /sort stål

For øget modstand mod korrosion anbefaler vi at bejdse eller el-polere produkter i rustfri stål, men medmindre andet angives produceres produkterne uden efterbehandling.

Afløbsfilter produces med maskeåbning på 0,008 mm (8 my) op til 4,10 mm. Behovet for maskeåbning afhænger af størrelsen på de faste fraktioner fra produktionen.
Det inderste væv beskyttes af en ydre plade. Det sikrer en forholdsvis stor gennemstrømning med maksimal styrke i forhold til maskestørrelsen. Så kun materialer med den ønskede størrelse får lov at flyde igennem og uden øjeblikkelig tilstopning af filteret.

Relaterede varer