rustfri trådvæv

Hvordan benyttes trådvæv?

Trådvæv benyttes som eksempelvis filtermedie, sigter eller afskærmning. Men trådvæv er et produkt hvor anvendelsesmulighederne hele tiden udvikler sig, når teknikere finder nye måder at benytte det på.

Når trådvæv anvendes som et filtermedie laves vævet typisk til filterindsatser. Trådvævet valses til formen f.eks. en cylinder eller en anden form. Ofte monteres enten en flange, gummikant eller en bukket stålkant til at holde indsatsen på plads i filterhuset.

Trådvæv, der anvendes som en sigte, spændes ofte til en ramme, ved enten at svejse, lime eller klemme det fast. Materialet, der ønskes sigtet hældes, derefter ned over trådvævet, som i mange tilfælde rystes/vibreres men også blot kan ligge statisk.

Når trådvæv benyttes som afskærmning, kan detfastspændes på samme måde som ved sigter. Men i mange tilfælde monteres det direkte på en væg, vinduesramme eller lignende i stedet for en ramme. Ofte er det ikke nødvendigt at svejse, lime eller klemmes fast, men kan blot holdes på plads ved at bukke vævet, bruge skinner eller hæfte det fast.

Hvornår bør man anvende trådvæv?

Måden trådvæv produceres på tillader en stor variation i maskeåbninger og trådtykkelse. Denne variation betyder det kan benyttes til en lang række formål, lige fra behov for åbninger der måles i få µm til større åbninger med tykkere tråde.

Trådvæv er ofte et økonomisk alternativ. Muligheden for kombination med enten flere lag eller kanter for at øge styrken, gør det muligt at tilpasse til det specifikke behov.

Prisen for trådvæv er ikke kun afledt af produktionsomkostninger, som generelt er lavere end lignende alternativer. Men fordi det er så let at tilpasse til forskellige opgaver, er det muligt at lagerføre i større mængder.

Kombinationen af et bredt lagerprogram og nem tilpasning, betyder for dig at trådvæv kan benyttes i testfasen. Ved at teste forskellige varianter ved opstart af projekter, kan du kan komme tættere på den mest effektive åbning for dit specifikke projekt, uden en stor økonomisk udskrivning. Hvad den mest effektive åbning er afhænger af projektet. Typisk vil den effektive åbning være punktet hvor separeringen af faste fraktioner fra væske/luft tilbageholder den nødvendige mængde, med mindst tab af ydeevne. Efter testen kan du skifte til et andet produkt, eller få lavet et filter der passer i dit set-up, men med vished om du har opnået maksimal effektivitet.

Væve typer

Trådvæv er en fællesbetegnelse for alle vævede net, hvor tråde væves direkte fra en spole  uden yderligere påvirkning, i modsætning til f.eks. pressegitre , hvor tråden kreppes i alle samlinger. Vi ser dog ofte eksempler, på kunder omtaler pressegitre som vævede net. Det er en meget forståelig fejl. Forskellen kan være svær at få øje på, hvis man ikke ved hvad man leder efter. Brugen af de to produkter adskiller sig så meget, at det aldrig har givet anledning til problemer, så det kommer ikke så nøje at anvende den rigtige betegnelse.

Fordi trådvæv er en fællesbetegnelse for alle vævede net, kan det yderligere opdeles i flere underkategorier efter vævemetode. Vores mest benyttede vævemetoder er glatvæv, repok og tresse. Der findes mange flere (som vi også benytter), men det kommer vi mere ind på i et fremtidig oplæg. Hvis du er for nysgerrig og ikke kan vente, er du altid velkommen til at henvende dig for en uddybning.

Andre betegnelser og navne

kært barn har mange navne” – trådvæv er ingen undtagelse, der findes andre navne og betegnelser. Du får et udpluk af de mest almindelige herunder.

Maskeform A –maskeformer er en anden måde at definere typen af et net, i stedet for deres daglige taleform. Maskeformer er inddelt i grupper efter hvilken metode samlingerne er udført på. Maskeform A dækker over almindelige vævede net, der produceres maskinelt.

Filtervæv – Filtervæv er en betegnelse under trådvæv, rettet mod brugen. I nogle tilfælde kan andre typer af net blive omtalt som filtervæv f.eks. finmasket svejst net eller trådstrik, men betegnelsen er primært forbeholdt trådvæv. I nogle tilfælde omtales flere lag af trådvæv også som ét filtervæv.

Værd at huske

Stivheden” eller spændingen i nettet er betinget af åbningen, tråden og vævemetoden. Hvis du har specifikke ønsker, bør det nævnes ved forespørgslen, for at sikre du får det produkt, du søger. I nogle tilfælde kan spændinger i vævet skifte fra leverance til leverance, fordi der ikke benyttes den samme væv hver gang.
Speciallavede trådvæv laves som udgangspunkt altid på den samme væv, medmindre andet er aftalt, hvilket betyder spændingen er ens ved hver levering.

Vil du vide mere om trådvæv, eller se hvilke varianer vi har på lager, kan du se det her.

Var denne artikel nyttig?

Tusind tak for din tilbagemeldning