Standardfilter eller skræddersyet filter


Har du fundet en filterløsning men er i tvivl om, den matcher dine krav og er den rette løsning?

Filtre kommer ofte med en lang liste over generelle egenskaber, men det er ikke effekten under dine specifikke forhold. Så spørgsmålet er: vil filteret fungere som forventet, når det står installeret og klar til start?

Det kan være fristende at skrive ”filter” på google, og tage det første og bedste. Medmindre du leder efter et filter til din havepool, hvor størrelsen på filteret er det afgørende, så er der typisk flere forhold der spiller ind. Dermed ikke sagt, at du ikke kan finde en god løsning online. Ligesom med tøj, kan du ofte finde et sæt der passer nogenlunde, men et skræddersyet sæt kommer til at passe præcis til dig.

Hvad skal man vælge? Skal filteret være skræddersyet, eller skal det være en standard hyldevare? Begge alternativer har deres fordele og ulemper, og du skal derfor finde frem til, hvilken der passer bedst til dig og dine specifikke behov.

Afklaring: Vi har skrevet denne guide så objektivt som mulig. Vi håber den kan hjælpe dig med at vælge, den rigtige filterløsning for dig. Vi tilbyder både filtre som standardløsning og skræddersyede løsninger. Så vi har ikke en fordel i at påvirke dit valg i en bestemt retning. Hvis du kontakter os, vil vi altid vurdere, hvad der er rigtigt ifht. din situation, og giver gerne en gennemgang af begge muligheder.

Standardfiltre: Fordele og faldgruber

Billigere standardfiltre med hurtig levering trækker ofte kundernes opmærksomhed. Det lyder også perfekt; lav pris og levering i morgen, what’s not to like? Der er som regel flere overvejelser at gøre end bare det, og vi har set tilfælde, hvor denne hurtige løsning endte med at blive en dyr affære. Selvom de generelle tekniske specifikationer lover kapacitet og effektivitet, er virkeligheden ofte, at de forhold, som standardfilteret bliver udsat for i praksis, vil udfordre og presse det. Omkostningerne ved at skulle tilpasse produktionen, så standardfilteret fungerer, ender med at overstige den beregnede besparelse. Økonomisk havde det været bedre at finde et filter, der passer til produktionen.

Det er her forskellen mellem at vælge tøj og filter bliver tydelig. Du behøver ikke nødvendigvis hjælp for at kunne se, om tøjet passer til dig, hvorimod filtret kan være svært at vurdere og gennemskue. Vi anbefaler altid, at du får talt med en filterspecialist for at sikre, at løsningen passer til dine unikke behov – selv når du overvejer standardfiltre. Det er ikke sikkert, at du kan få et entydigt svar uden test eller fysisk gennemgang, men du skulle gerne få overblik over de aspekter, du bør være opmærksom på.

Hvis du har muligheden for det, vil det typisk være en fordel at gennemføre en test, inden du lægger dig fast på en filterløsning.  Medmindre dit behov og din situation er så almindelig, at en test ikke kommer til at vise noget nyt eller uventet. Det er især i disse situationer, at standardløsningerne kommer til sin ret, fordi de netop er bygget til at løse universelle problemer.

Skræddersyede filtre: Langsigtet investering

Advarslerne ifht. standardløsninger står i kø. Er den ”rigtige” løsning så at vælge den skræddersyede løsning? Ikke nødvendigvis – for der er ulemper ved den skræddersyede løsning, som giver standardfilteret en fordel.

At vælge skræddersyede løsninger er som at ansætte en skrædder til at sy dit festtøj. Det koster mere af din tid, tager længere tid at fremstille og koster flere penge. Til gengæld burde løsningen efterfølgende passe netop dig og være af højere kvalitet. Det gør ofte omkostningerne på lang sigt lavere. En skræddersyet løsning tilpasses dine specifikke krav og kræver få eller ingen ændringer i produktionen. Dette er særligt værdifuldt, hvis filteret er placeret et sted, hvor udskiftning kan være en udfordring.

Hvis din skræddersyede filterløsning skal have det maksimale udbytte, er samarbejdet med din filterspecialist afgørende. Skræddersyede løsninger bruges primært, ved situationer hvor der ikke findes en gennemtestet løsning. Grundig analyse og afklaring af krav og ønsker er essentielt for at sikre, at den endelige løsning imødekommer dine aktuelle udfordringer. Vær opmærksom på, at uanset hvor meget erfaring filterspecialisten bringer til bordet, er det dig, der kender dit produkt og din proces bedst, så du skal aldrig holde dig tilbage fra at spørge og udfordre overvejelserne.

Hvis du og din filterspecialist betræder ukendt terræn og er i tvivl om, hvilken effekt en filterløsning vil have på dit produkt, kan det være værd at overveje en testopstilling.

Beslutning om standard hyldevare eller skræddersyet filter

Valget mellem standardfiltre og skræddersyede løsninger afhænger af dine specifikke behov og mål. Er hurtig levering kritisk, og er kravene universelle? Så kan en standardløsning være vejen frem. Hvis dine behov derimod er komplekse og unikke, og du ønsker en løsning, der er skræddersyet til din virksomhed, kan investeringen i skræddersyede filtre være den rigtige løsning.

Uanset din beslutning er samarbejde med en filterspecialist ofte en fordel. Samarbejdet bidrager til, at det endelige produkt opfylder alle dine specifikationer og krav. Et velovervejet valg mellem standard og skræddersyede løsninger er nøglen til problemløsning nu og her såvel som langsigtet optimering. Ønsker du en gennemgang af dine muligheder og en kortlægning af de løsninger, der passer til dine specifikke behov? Tag kontakt helt uforpligtende – og naturligvis gratis. Du kan nå os på 76 12 33 66 eller via e-mail på wct@wct.dk, så vender vi tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Få tips og nyheder leveret direkte i din indbakke!